Vesi on epäilemättä maailman paras juoma. Suomalaiset ovat onnekkaita, jos juomavettä on käytännössä saatavilla ilmaiseksi ja sitä voi juoda joka hanasta. Valitettavasti pelkän vesijohtoveden juominen on vaikeaa monille ihmisille: Luulen, että useimmat meistä eivät juo tarpeeksi vettä koko päivän. Vesi ei myöskään ehkä vaikuta sopivalta vaihtoehdolta, kun sitä nautitaan hieman hienomman aterian kanssa.

Olen itse löytänyt hyvän tavan "päivittää" tavallista vesijohtovettä sekoittamalla joukkoon tekemiäni värillisiä jääkuutioita. Muutama tai kolme jääpalaa lasia kohden antaa veteen miellyttävän maun ilman lisäkaloreita säilyttäen samalla juoman tuoreuden. Lisäksi nämä "maustetut" jääpalat näyttävät parhaassa muodossaan varsin mukavilta, mikä tekee vieraille kätevämpää tarjoilla vettä esimerkiksi koristekuutioilla täytetystä kannusta. Kaiken tämän lisäksi värikkäiden jääpalojen valmistaminen on melko helppoa. Kuka tietää, ehkä yhdestä niistä tulee suosikkisi, jos päätät kokeilla niitä?

Mansikka-basilikajääpalat

Valmistusohje:

Mansikkajääpalat: Soseuta mansikat kulhossa ja sekoita hieman vettä marjojen joukkoon. Soseen pitää olla paksua, mutta kuitenkin juoksevaa. Annostele sose jääpalamuotteihin ja pakasta.

Basilikajääpalat: Kaada jääpalamuotteihin vettä puoliväliin asti ja pane muotit pakkaseen 20-30 minuutin ajaksi. Ota muotit pakkasesta, lisää niihin hienoksi silputtua basilikaa ja lisää vettä reunaan asti ennen lopullista pakastamista.Kun jääpalat ovat valmiit, kaada vettä kannuun ja pudottele sekaan kumpaakin lajia värikkäitä kuutioita.

Minttu-sitruunajääpalat

Valmistusohje:

Sitruunajääpalat: Purista sitruunasta mehu kulhoon. Jatka sitruunamehua vedellä ja kaada se jääpalamuoteihin. Halutessasi voit raastaa sekaan hieman sitruunakuorta, jo ulkonäönkin vuoksi. Pakasta jääpalat.

Minttujääpalat: Kaada jääpalamuotteihin vettä puoliväliin asti ja pane muotit pakkaseen 20-30 minuutin ajaksi. Ota muotit pakkasesta ja lisää niihin mintun lehdet. Lisää vielä vettä muotin reunaan asti ennen lopullista pakastamista.

Granaattiomenajääpalat

Valmistusohje:

Murskaa pari granaattiomenan siementä ja sekoita ne kulhossa veden joukkoon niin, että vesi värjäytyy punertavaksi. Kaada vettä jääpalamuotteihin, ripottele muotteihin vielä kokonaisia siemeniä koristeeksi ja pakasta jääpalat.

Vadelma-ananasjääpalat

Valmistusohje:

Ananasjääpalat: Soseuta ananas ja lisää pieni määrä vettä hedelmäsoseen joukkoon. Annostele sose jääpalamuotteihin ja pane muotit pakkaseen.

Vadelmajääpalat: Valmista vadelmaversiot samalla tavalla kuin ananasjääpalat, ja sinulla on pirteä sekoitus herkullisen näköisiä jääpaloja.

Mustaherukka-mustikkajääpalat

Valmistusohje:

Soseuta tuoreet mustikat ja lisää pieni määrä vettä marjojen sekaan. Annostele sose jääpalamuotteihin ja pane muotit pakkaseen.

Saat kahta sorttia erinäköisiä jääpaloja, kun et lisää mustaherukkaa mustikan sekaan, vaan teet siitä samalla kaavalla omia jääpaloja.

Virkistäviä hetkiä värikkäiden vesien parissa!

Lähteet: ruokatieto.fi, bystephanielynn.com