Vesikö muka tylsä juoma? Ei näillä resepteillä!

Vesi on kiistämättä paras juoma maailmassa. Suomalaiset ovatkin tavattoman onnekkaita, kun juotavaksi kelpaavaa vettä on tarjolla käytännössä ilmaiseksi ja sitä voi valuttaa juotavaksi hanasta kuin hanasta. Valitettavan monille tavallisen hanaveden juominen on kuitenkin hieman työlästä: Uskoisin, että valtaosa meistä ei tule juoneeksi tarpeeksi vettä vuorokauden mittaan (katso täältä, mikä on sopiva määrä). Vesi ei myöskään välttämättä tunnu riittävältä vaihtoehdolta vähän hienomman aterian ohessa nautittuna.

Olen itse löytänyt hyvän tavan ”upgreidata” tavallista hanavettä sekoittamalla sen joukkoon valmistamiani värikkäitä jääpaloja. Pari kolme jääpalaa per lasillinen antaa vesiannokselle mukavasti makua ilman ylimääräisiä kaloreita, säilyttäen samalla juoman raikkauden. Sitä paitsi nämä ”maustetut” jääpalat näyttävät parhaimmillaan todella hienoilta, joten esimerkiksi vieraille on mukavampi tarjoilla vettä koristeellisin kuutioin täytetystä kannusta. Kaiken lisäksi värikkäiden jääpalojen valmistus on varsin simppeliä.  Kuka tietää, ehkä sinäkin jäät koukkuun, jos päätät kokeilla jotain näistä resepteistä?

 

Mansikka-basilikajääpalat

Valmistusohje:

Mansikkajääpalat: Soseuta mansikat kulhossa ja sekoita hieman vettä marjojen joukkoon. Soseen pitää olla paksua, mutta kuitenkin juoksevaa. Annostele sose jääpalamuotteihin ja pakasta.

Basilikajääpalat: Kaada jääpalamuotteihin vettä puoliväliin asti ja pane muotit pakkaseen 20-30 minuutin ajaksi. Ota muotit pakkasesta, lisää niihin hienoksi silputtua basilikaa ja lisää vettä reunaan asti ennen lopullista pakastamista.Kun jääpalat ovat valmiit, kaada vettä kannuun ja pudottele sekaan kumpaakin lajia värikkäitä kuutioita.

Minttu-sitruunajääpalat

Valmistusohje:

Sitruunajääpalat: Purista sitruunasta mehu kulhoon. Jatka sitruunamehua vedellä ja kaada se jääpalamuoteihin. Halutessasi voit raastaa sekaan hieman sitruunakuorta, jo ulkonäönkin vuoksi. Pakasta jääpalat.

Minttujääpalat: Kaada jääpalamuotteihin vettä puoliväliin asti ja pane muotit pakkaseen 20-30 minuutin ajaksi. Ota muotit pakkasesta ja lisää niihin mintun lehdet. Lisää vielä vettä muotin reunaan asti ennen lopullista pakastamista.

Granaattiomenajääpalat

Valmistusohje:

Murskaa pari granaattiomenan siementä ja sekoita ne kulhossa veden joukkoon niin, että vesi värjäytyy punertavaksi. Kaada vettä jääpalamuotteihin, ripottele muotteihin vielä kokonaisia siemeniä koristeeksi ja pakasta jääpalat.

Vadelma-ananasjääpalat

Valmistusohje:

Ananasjääpalat: Soseuta ananas ja lisää pieni määrä vettä hedelmäsoseen joukkoon. Annostele sose jääpalamuotteihin ja pane muotit pakkaseen.

Vadelmajääpalat: Valmista vadelmaversiot samalla tavalla kuin ananasjääpalat, ja sinulla on pirteä sekoitus herkullisen näköisiä jääpaloja.

Mustaherukka-mustikkajääpalat

Valmistusohje:

Soseuta tuoreet mustikat ja lisää pieni määrä vettä marjojen sekaan. Annostele sose jääpalamuotteihin ja pane muotit pakkaseen.

Saat kahta sorttia erinäköisiä jääpaloja, kun et lisää mustaherukkaa mustikan sekaan, vaan teet siitä samalla kaavalla omia jääpaloja.

Virkistäviä hetkiä värikkäiden vesien parissa!
Heikki

 

Kiinnostaako Fitlapin ravinto- ja treeniohjelma? Rekisteröidy ilmaiseksi ja tutustu palveluumme.

 

Lähteet: ruokatieto.fi, bystephanielynn.comPiditkö lukemastasi? Jaa tai kommentoi.

OTA ENSIMMÄINEN ASKEL UNELMIESI TOTEUTTAMISEKSI!


Fitlap ravintosuunnitelma auttaa sinua toteuttamaan unelmakuntosi. Voit myös jatkossa syödä tavallisia, nopeasti valmistettavia ja herkullisia ruokia. Fitlap on sinua varten, jos haluat voida paremmin ilman jatkuvaa nälän tunnetta.

Valitse maksuaika

Valitse maksutapa