Usein luullaan, että terveellinen ruokavalio tarkoittaa vain
avokadojen, kvinoan ja muiden superruokien syömistä. Joihin lisätään
kourallinen eksoottisen kuuloisia yrttejä. Vaikka ne ovat kaikki hyvin
maukkaita (ja terveellisiä), niitä ei tarvita lainkaan! Kondikseen pääsee myös tavallisilla kotimaisilla eväillä.

Terveellinen syöminen tarkoittaa ennen kaikkea kehon
varustamista riittävällä määrällä elämälle välttämättömiä ravintoaineita. Sinun
on saatava tarpeeksi makroravinteita (proteiineja, hiilihydraatteja, kuituja ja
rasvoja) sekä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Tämä ei ole rakettitiedettä. Pelkkää yksinkertaista
matematiikkaa. Ja kaikki, mitä tarvitset, löytyy  kotimaisista (tai ainakin tavallisista)
elintarvikkeistamme. Sataprosenttisesti.

Superfoodeja ei ole olemassa

Se voi tulla yllätyksenä, mutta en usko sanoihin
"superruoka" tai "superfood". Viime aikoina tuntuu että
kaikki uudet ulkomaiset elintarvikkeet saavat kylkeensä jomman kumman määreen.

Todellisuudessa mikä tahansa ruoka voi sisältää tiettynä
hetkenä supervoimia, ja päinvastoin.

Toisin sanoen, supervoimat voivat jyllätä missä tahansa
ruoka-aineessa. Riippuu siitä, mitä kehosi kyseisenä hetkenä eniten tarvitsee.
Se voi on kivennäisaine, vitamiini, tai korkealaatuinen proteiini kovista
harkoista toipumiseen.

Kotimainen ruoka tekee sinulle hyvää

Uskon monipuoliseen syömiseen. Jotta organismisi saisi
kaiken mitä tarvitset, sinun täytyy miettiä ruokavaliotasi. Liian yksipuolinen
syöminen (vaikka sinänsä terveellinen) johtaa aina jonkin välttämättömän
ravintoaineen puutteeseen.

Ei ole tarvetta syödä bataattia, kun meillä on perunoita.
Kvinoaa ei kaivata, kun meillä on riisiä. Rasvojen takia ei tarvitse syödä
avokadoa, kun meillä on kermaa. Ei ole syytä syödä kikherneitä, kun meillä on
tavallisia herneitä. Ei ole tarvetta syödä alaskanseitiä, kun meillä on kuhaa.

Voisin jatkaa luetteloa kilometrikaupalla. Mutta uskon, että
ymmärsit jo ajatuksen.

Simppeliä kotiruokaa

Kuten edellä mainitsin, ei mitään syytä syödä muualta tuotuja ​​muotiruokia. Siksi jaan ohessa kolmen kotiruuan reseptit, joiden ainesosat löydät jokaisesta kaupasta. Ruuat on Fitlapin tyyliin valmistettu tavanomaista terveellisemmin.

Ja mikä tärkeintä, nämä ruuat ovat hyvin ystävällisiä myös
lompakolle.

Henkilökohtaiset annosmäärät löydät Fitlap.fi-sivuston ruokavaliosuunnitelmasta.

Tomaattinen peruna-jauhelihapata

Naudan jauheliha, rasvaa 10%
Peruna
Tomaattikastike
Oliiviöljy
Smetana
Vihreä taitepapu, tuore
Sipuli (valinnainen)
Valkosipulinkynsi (valinnainen)

Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista ne kevyesti öljytilkassa jauhelihan kanssa.
Pieni perunat ja nosta ne pannulle.
Kaada päälle tomaattisose ja vettä siten, että perunat ovat lähes kokonaan peitossa.
Keitä kunnes perunat ovat lähes pehmeät (tarvittaessa lisää vettä), sitten lisää silputut pavut.
Keitä vielä 5 minuuttia.
Tarkasta mausteet, lisää suolaa ja pippuria sekä sinulle sopivia yrttejä ja mausteita.
Sekoita joukkoon smetana ennen liedeltä nostamista.

Nautahampurilainen juustolla

Juuresleipä
Naudan jauheliha, rasvaa 10%
Juusto, rasvaa 24%
Oliiviöljy
Kurkku
Tomaattikastike
Tomaatti
Jäävuorisalaatti

Muovaa jauhelihasta iso, mutta ohut pihvi.
Mausta suolalla ja pippurilla ja paista öljytilkassa kullanruskeaksi.
Paistamisen lopussa aseta pihvin päälle juusto ja anna sen sulaa.
Kun liha on valmis, laita pannulle molemmat sämpylänpuoliskot ja kuumenna ne.
Siivuta kurkku ja tomaatti.
Aseta lautaselle alempi sämpylänpuolisko, aseta päälle salaatti, sitten pihvi.
Nosta pihvin päälle tomaatin ja kurkun siivut ja tomaattikastike.
Nosta kaiken päälle ylempi sämpylänpuolisko.
Nauti!

Juures-kanakastike riisin kera

Riisi (tumma, punainen)
Broileri, rintafilee
Kahvikerma, kevyt, rasvaa 10%
Sulatejuusto, savustettu, rasvaa 26%
Pakastekasvis- tai wokkivihannessekoitus
Oliiviöljy
Maun vuoksi: mustapippuri, suola

Keitä riisi.
Paista kananfilee juuresten kanssa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun kana ja wokkisekoitus on valmis, lisää sulatejuusto ja kahvikerma ja keitä kunnes kastike on sakea.
Tarjoile riisin kanssa.