Tiedätkö jo, miten voit kaksinkertaistaa annoskokosi?

 

Täysi maha on menestyksekkään dieetin perusta. Meidät panee syömään ainoastaan nälkä ja tyhjä vatsa. Sen takia on todella tärkeää, että mahaasi päätyvä ruoka täyttäisi sen mahdollisimman hyvin, mutta olisi samassa kalorimäärältään maltillinen.

Vaikka meidän ravinto-ohjelmamme annoskoot ovat jo valmiiksi suhteellisen suuret, on vielä pari niksiä, joiden avulla voit suurentaa entisestään annostesi kokoa.

1. Valitse korvaavista ruoka-aineista se, jonka määrä on kaikkein suurin

Todennäköisesti olet jo tietoinen ravinto-ohjelman mahdollisuudesta vaihtaa ruoka-aineita. Jos et pidä riisistä, vaihda se vaikka tattariin. Jos et pidä kananlihasta, voit käyttää esimerkiksi kalkkunaa. Valinta on sinun ja vaihtoehtoja on mielettömästi. Olemme täällä Fitlapilla ottaneet sydämenasiaksemme olla rajoittamatta korvaavien ruoka-aineiden määrää vain pariin kolmeen.

Tästä toiminnosta onkin tullut yksi ravinto-ohjelman suurimpia etuja. Sen avulla asiakkaamme ovat myös luoneet täydesti uusia reseptejä, joista osa onkin lisätty myöhemmin myös ravinto-ohjelmaan. Asiakkaidemme käsissä papusalaatti on esimerkiksi muuttunut riisi-tonnikalasalaatiksi ja kahden juuston pastasta on tehty rapeita juustokeksejä. Vain mielikuvitus on rajana!

Koko se ruoka-aineiden korvaamisen mahdollisuus mahdollistaa myös ruoan määrällä leikkimisen. Tässä yksi esimerkki:

Oletetaan, että sinulla on tänään ateriasuunnitelmassa ruoka, joka sisältää naudan jauhelihaa. Reseptin mukaan saisit syödä sitä 40 g. Kun painat jauhelihan vieressä olevaa sinistä nuolta, eteesi ilmestyy pitkä lista erilaisia korvaavia ruoka-aineita. Yksi monista vaihtoehdoista on broilerin rintafileesuikale, jota saa syödä 80 g, eli kaksi (!) kertaa enemmän.

Korvaavat ruoka-aineet mahdollistavat siis lisäksi annoskoon suurentamiselle ja vatsan täyttämiselle myös täysin uusien reseptien kehittämisen. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

2. Lisää runsaasti vapaavalintaisia aineksia

Olemme kehittäneet ravinto-ohjelmaan ruoka-aineiden ryhmän nimeltä ”vapaavalintaiset ainekset”. Käytännössä se tarkoittaa kasviksia, joiden kalorimäärä 100 g kohti on alle 20 kcal.

Nopea kurkkaus vapaavalintaisiin aineksiin paljastaa esimerkiksi sellaisia ruoka-aineita kuin tomaatti, sipuli, paprika, parsakaali, ruohosipuli, kesäkurpitsa, kukkakaali, kurkku, jäävuorisalaatti, kiinankaali, valkokaali, munakoiso, pinaatti, retiisi, rukola, kantarelli, herkkusieni ja paljon muita.

Tavallisesti olemmekin lisänneet resepteihin näitä vapaavalintaisia aineksia. Resepteissä on myös mainittu jokin tietty määrä näitä aineksia. Tosiasiassa vapaavalintaisten ainesten määrää ei ole rajoitettu, voit syödä niitä niin paljon kui tahdot! Jos yksi paprika ei riitä, syö kaksi. Haluatko syödä kahden tomaatin sijaan kolme? Siitä vaan!

Erittäin kätevää on se, että voit lisätä vapaavalintaisia aineksia ruokaasi myös siis, kun niitä ei ole erikseen lisätty reseptiin. Pasta carbonara -reseptissä on esimerkiksi mainittu, että voit syödä pastasi paprikan kanssa, mutta voit vapaasti lisätä lautaselle myös tomaattia ja kurkkua. Niin paljon kuin tahdot!

Toivon, että nämä kaksi niksiä tekevät annoksistasi vieläkin suurempia ja pitävät mahasi täynnä pidempään.

Hyvää ruokahalua!

HeikkiPiditkö lukemastasi? Jaa tai kommentoi.

OTA ENSIMMÄINEN ASKEL UNELMIESI TOTEUTTAMISEKSI!


Fitlap ravintosuunnitelma auttaa sinua toteuttamaan unelmakuntosi. Voit myös jatkossa syödä tavallisia, nopeasti valmistettavia ja herkullisia ruokia. Fitlap on sinua varten, jos haluat voida paremmin ilman jatkuvaa nälän tunnetta.

Valitse maksuaika

Valitse maksutapa