Ollaan rehellisiä - suurin osa meistä tykkää ranskalaisista. Olemme aina tykänneet ja tykkäämme myös jatkossa. Ei ole myöskään mikään salaisuus, että niiden syöminen perinteisissä pikaruokaloissa lihottaa meitä.

Tänään jaan kanssasi yhden kotireseptin. Nämä ranskalaiset ovat todella herkullisia, mutta samalla myös terveellisiä.

Teen näitä ranskalaisia tosi usein omalle perheelle ja vieraillemme.

Kaiken lisäksi rakastan uuniruokia, koska niitä ei tarvitse seurata koko ajan. Laitat vain uuniin ja odotat.

Terveellisten ranskalaisten resepti

Tarvitset:

  • Perunoita
  • Porkkanoita
  • Bataattia
  • Raastettua parmesaania
  • Oliiviöljyä
  • Valkosipulia
  • Persiljaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Paprikajauhetta

Proteiinin lähteeksi voit valmistaa ranskalaisille dipin muussatusta raejuustosta (pyree) ja kreikkalaisesta jogurtista tai maustamattomasta jogurtista.

Valmistus:

  1. Kuori perunat, bataatit ja porkkanat.
  2. Leikkaa ne veitsellä ranskalaisten muotoisiksi (pitkät, neliömäiset tikut) ja laita kulhoon.
  3. Murskaa valkosipuli.
  4. Lisää vihanneksille oliiviöljy, raastettu parmesaani ja murskattu valkosipuli.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
  6. Laita pellille ja uuniin 230 asteeseen.
  7. Paista välillä käännellen, kunnes vihannekset muuttuvat kullanruskeiksi.
  8. Parhaan tuloksen saamiseksi voit laittaa bataatin uuniin 5 min myöhemmin kuin muut vihannekset, sillä se kypsyy nopeammin kuin peruna ja porkkana.

Dippi:

  1. Sekoita sauvasekoittimella raejuusto ja kreikkalainen jogurtti (tai maustamaton jogurtti).
  2. Lisää pilkottu persilja.
  3. Mausta dippikastike halutessasi suolalla ja pippurilla.

Tarjoile heti!

Hyviä herkutteluhetkiä,

Heikki