Reseptit vapaavalintaisista kasviksista
Reseptit vapaavalintaisista kasviksista

Fitlapin ravinto-ohjelmaa noudattaessa voit aterioiden ohella syödä niin paljon vapaavalintaisia kasviksia kun haluat. Vapaavalintaisten kasvisten kaloripitoisuus on enintään 20 kcal / 100 g. Suosittelemme, että syöt aterioiden yhteydessä päivittäin vähintään 400g vapaavalintaisia kasviksia.

Ohjelmassa vapaavalintaisiin kasviksiin kuuluvat esimerkiksi kurkku, tomaatti, munakoiso, porkkana, kiinankaali, keräkaali, paprika, kurpitsa, kesäkurpitsa, sienet, mungopavut, jääsalaatti, lehtisalaatti, kukkakaali, raparperi, varsiselleri, pinaatti, retiisi, romainesalaatti, purjo, sitruuna, maissi, valkosipuli, ruohosipulit.

Kuten näet, vapaavalintaisten kasvisten lisääminen ruokiin voi vaikuttaa merkittävästi annoksen kokoon.

Olemme listanneet reseptit, jotka sisältävät vain vapaavalintaisia kasviksia!

Tuore salaatti
Valmista itse salaatti vapaavalintaisista kasviksista, lisää mausteita, yrttejä ja sitruunamehua.

Tomaattikastike
Ainesosat: tomaatti, paprika, sipuli, valkosipuli, chili.
Paista uunissa paprika. Murskaa monitoimikoneessa paahdettu paprika, valkosipuli, sipuli ja chili. Hauduta seos pannulla, lisää sen jälkeen hienonnettu tomaatti ja suola. Voit lisätä kastikkeeseen ​​yrttejä, kuten basilikaa tai timjamia.
Voit käyttää kastiketta levitteenä, pastakastikkeena tai grilliin.

Sitruuna-kurpitsa hyytelö
Ainesosat: 500 g kurpitsaa, stevia, sitruunamehua (1 iso sitruuna), vaniljatanko, 1 dl vettä.
Kiehauta kaikkia aineksia kattilassa 20 minuutin ajan. Ota vaniljatanko pois seoksesta ja soseuta seos. Lisää samalla sekoittaen stevia ja raastettu sitruunan kuori. Kiehauta 10 minuuttia matalalla lämmöllä ja nosta sitten purkkeihin.
Makua varten voit lisätä kanelia, inkivääriä, chiliä tai minttua.

Kaalikeitto
Ainesosat: 6 suurta sipulia, 2 vihreää paprikaa, tomaattia (sose), sieniä, selleriä, puolikas kaali, hapankaalia.
Hienonna ainekset ja laita kattilaan kiehumaan.
Haluttaessasi voit lisätä paprikaa, persiljaa, currya, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja yrttejä.
Voit keittää isomman annoksen kaalikeittoa kerralla, sillä keitto säilyy kylmässä hyvänä vähintään viikon ajan.

Wokki-kasvikset
Paista pannulla sipuli, herkkusienet, kesäkurpitsa ja lisää lopuksi tomaattia, mausta. Voit myös lisätä paprikaa, kukkakaalia tai muita mieleisiä kasviksia.

Uunissa valmistettu kukkakaali
Pilko kukkakaali, levitä leivinpaperille, lisää valkosipuli- ja sipulilohkoja, oliiviöljyä (lainaa reseptistä) ja suolaa. Paista uunissa n. 35 minuuttia.

Tomaatti + paprika + sipuli
Ainesosat: tomaatti, paprika, sipuli. Chilli, jos haluat ruoasta tulisemman. Paista sipuli vesitilkassa, jotta öljyä ei tarvitsisi lisätä. Lisää sitten paprikaa ja tomaattia. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä myös hieman steviaa makua varten. Seosta keitetään 20-30 minuuttia. Laita seos säilykepurkkiin.

Sosekeitto
Kukkakaali / kurpitsa, kukkakaali / tomaatti. Keitä, mausta, soseuta.

Kukkakaali "riisi"
Pese ja kuivaa kukkakaali. Raasta kukkakaali hienoksi. Silppua valkosipuli ja lisää haluamasi mausteet. Lämmitä öljy pannulla (lainaa reseptistä), lisää kukkakaali, mausta ja paista noin 5 minuuttia, ajoittain sekoittaen.

Helppo salaatti
Ainesosat: kiinankaali, purjo, suolakurkku, haluamasi mausteet. Silppua ainekset ja jos mahdollista, lainaa Fitlap reseptistä smetanaa.

Kesäkurpitsa Carpacio
Viipaloi kesäkurpitsa ohuesti. Sekoita kesäkurpitsa viipaleet, sitruunamehu, minttu, basilika, suolaa ja pippuria. Jätä seos marinoitumaan.