Kukapa meistä ei nauttisi toisinaan hyvästä seurasta, juhlista ja ulkona käymisestä. Ei kuitenkaan ole mikään salaisuus, että kaikki kyseiset juhlat ja tilaisuudet tahtovat ruoan suhteen ”päästä käsistä”. Tulee syötyä paljon ja valikoimatta.

Tiesitkö, että on myös olemassa naposteltavia, jotka täyttävät kaikkein vaativimmankin kulinaristin toiveet, mutta kohtuudella syötyinä ne eivät nosta painoasi eivätkä aiheuta ruokahaluja?

Ne ovat täysin olemassa ja tänään paljastamme sinulle nämä ankarasti salaisina pidetyt reseptit. Kaikki nämä ruoat löydät toki myös ravintosuunnitelmastamme.

Juuri sinulle sopivien annoskokojen katsomiseksi kirjaudu sisään tai luo itsellesi tili maksutonta kokeilua varten.

5 terveellistä juhlanaposteltavaa

1. Paistettu juusto mansikoiden kera

Tarvitset:

  • 60 g juustoa
  • 375 g mansikoita
  • 7 g auringonkukansiemeniä
  • Koristeeksi persiljaa

Valmistaminen:

  • Aseta viipaloitu juusto uunilevylle.
  • Sirottele päälle paloitellut auringonkukansiemenet.
  • Paista uunissa 220 asteessa kullanruskeaksi.
  • Siihen menee noin 10-15 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja leikkaa juustosta sinulle sopivia paloja.
  • Tarjoile mansikoiden kera.

2. Banaani-maapähkinädippi päärynän kera

Tarvitset:

  • 50 g banaania
  • 24 g maapähkinävoita
  • 80 g kreikkalaista jogurttia
  • 190 g päärynää

Valmistaminen:

  • Sekoita blenderissä kaikki dipin ainesosat.
  • Leikkaa päärynä lohkoiksi.
  • Kasta päärynänsiivut dippiin ja nauti!

3. Rapea leipä murskattujen papujen ja avokadon kera (sopii vegaanille)

Tarvitset:

  • 50 g ruisleipää
  • 130 g punaisia valutettuja säilykepapuja
  • 65 g avokadoa
  • 4 g oliiviöljyä
  • Tilkka limettimehua
  • Mausteeksi persiljaa
  • Mausteeksi suolaa

Valmistaminen:

  • Voitele leivänsiivuihin öljyä ja paista uunissa 220 asteessa rapeiksi.
  • Halutessasi voit ruskistaa leivän myös ulkona grillissä.
  • Murskaa kypsä avokado ja punaiset valutetut pavut.
  • Mausta suolalla, limettimehulla ja pilkotulla persiljalla.
  • Voitele avokado-papusekoitus leivälle ja nauti

4. Banaani suklaa-pähkinäkuorrutuksella (sopii vegaanille)

Tarvitset:

  • 130 g banaania
  • 6 g kookosöljyä
  • 7 g raakakaakaota
  • 25 g paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 3 g hunajaa

Valmistaminen:

  • Leikkaa banaani siivuiksi.
  • Sekoita nestemäinen kookosöljy raakakaakaoon ja hunajaan.
  • Murskaa paahdetut pähkinät.
  • Aseta banaaninsiivut lautaselle, purista päälle itse tehty suklaa ja sirota päälle murskatut pähkinät.
  • Halutessasi voit laittaa banaaninsiivut tunniksi pakastimeen ennen syömistä.

5. Perunalastut savulohen kera

Tarvitset:

  • 200 g perunaa
  • 105 g suolalohta
  • 3 g oliiviöljyä
  • 1 iso tomaatti
  • Mausteeksi pitsamaustetta
  • Mausteeksi suolaa
  • Mausteeksi pippuria

Valmistaminen:

  • Leikkaa perunat kiekoiksi ja voitele öljyllä.
  • Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  • Leikkaa tomaatti keskeltä puoleksi.
  • Sirota päälle suolaa ja pitsamaustetta.
  • Paista uunissa 220 asteessa kullanruskeaksi.
  • Tarjoile perunalastut suolalohen ja paistetun tomaatin kera.

Valitse oma suosikkisi ja ilmoita siitä meille kommenteissa.