Motivaation ABC

Painonpudotus ja treeneissä käyminen riippuvat usein motivaatiosta. Onnistumisesi takaa vain järjestelmällinen työ, puhutaan usein vuosia kestävästä prosessista. Mutta me kaikki tiedämme, kuinka mielialat voivat heitellä ja tahdonvoima voi loppua kesken. Siksi haluamme antaa sinulle vinkkejä, jotka ovat auttaneet meitä.

5 vinkkiä, jotka auttavat sinua pääsemään vaikeuksista yli

1. Tee asiat ilman syvempiä pohdiskeluja

Kuntoon pääsemiseksi ei ole oikopolkua tai ihmepilleriä. On asioita, jotka pitää vain tehdä. Tarkoitan ennen kaikkea kunnolla syömistä. Neljä kertaa päivässä, viikosta viikkoon, kuukaudesta kuukauteen. Jos keskität kaikki ajatuksesi vain ja ainoastaan siihen rytmiin ja mietit sitä liikaa, voit äkkiä tappaa motivaatiosi. Pysy rytmissä, mutta älä pyöritä ajatuksia päässäsi liikaa. Älä anna ruokien ja syömisen “niellä“ sinua.

Ihan sama, kuinka vaikeaa se on, pidä rytmistä kiinni ja tee siitä luonnollinen osa elämääsi. 

2. Ei haittaa, vaikket pysty aina tekemään aina 100 %

Luulen, että 90% käyttäjistä eivät seuraa kaavaa sataprosenttisesti ja silti saavuttavat suurenmoisia tuloksia. Tietenkin paras vaihtoehto on seurata kaavaa tarkasti, mutta se toimii suurella todennäköisyydellä myös silloin, kun et tee sitä pilkuntarkasti. Jos et pysty seuraamaan ravinto-ohjelmaamme kaikissa neljässä ateriassa, yritä syödä ainakin kolme ateriaa neljästä ohjelman mukaan. Jos haluat syödä kollegan kanssa lounasta ulkona, syö. Tee yksinkertaisesti lounaalla järkeviä valintoja ruoan suhteen.

Ravinto-ohjelman seuraaminen edes 30 % ajasta on parempi, kuin ei mitään.

3. Lähtikö lapasesta? Mitä väliä, aloita alusta.

Kaikilla on joskus heikkoja hetkiä. Syntymäpäiväjuhlat muuttuvat usein mättöorgioiksi ja kahvittelut kakkuralleiksi. Sitä sattuu. Menestyksen takaa se, ettet anna sellaisten tapausten pilata motivaatiotasi. No, tällä kertaa kävi näin. Unohda ja mene eteenpäin.

Kaikki tai ei mitään ei ole näissä asioissa sopiva suhtautuminen.

4. Treenaa

Treenissä käyminen ei ole painon pudottamiseksi välttämätöntä. Ilmankin voi pärjätä. Mutta treeni on kyllä ässä hihassa ja sitä kahdesta syystä. Ensinnäkin treeni muotoilee vartaloasi hyvännäköiseksi ja auttaa suurentamaan energiakulutusta, minkä avulla saavutat parempia tuloksia. Toisekseen, treeni antaa motivaatiota. Sitä on jotenkin vaikea kuvailla, mutta treenaaminen auttaa pysymään helpommin terveyden rautatiellä. Rautatiellä, jonka päätöspysäkki on hyvännäköinen ja hyvänkuntoinen keho. Treenien myötä haluat seurata omaa ruokailua tarkemmin ja liikkua enemmän.

Treeni kohottaaa “minä pystyn“ -tunnetta. Treenivideomme ovat täysin ilmaisia, aloita vaikka niistä.

5. Käännä esteet hyödyiksi

Vettä sataa ja treenin ei voi mennä? Päinvastoin. Mene itsepäisesti ulos, et ole sokerista tehty. Polveen sattuu? Mitä väliä, treenaa yläkehoa. On perjantai-ilta ja kavereilla on jo juomat tilattuna? Ketä kiinnostaa, treenaa ensin. Kaverit ovat siellä myös myöhemmin.

Oleellista ei ole se, kuinka monesti me kaadumme, vaan kuinka monesti nousemme ylös.

Et voi kuvitella, millaisen motivaatiopiikin antaa se, että olet vaikeuksista huolimatta treeneissä. Katsot peiliin ja toteat itsellesi, ettet antanut periksi. Se tunne on uskomaton. Sinä tiedät, että vain harvat pystyvät siihen.

Älä koskaan anna periksi ja muista, että kaikki on mahdollista!

HeikkiPiditkö lukemastasi? Jaa tai kommentoi.

OTA ENSIMMÄINEN ASKEL UNELMIESI TOTEUTTAMISEKSI!


Fitlap ravintosuunnitelma auttaa sinua toteuttamaan unelmakuntosi. Voit myös jatkossa syödä tavallisia, nopeasti valmistettavia ja herkullisia ruokia. Fitlap on sinua varten, jos haluat voida paremmin ilman jatkuvaa nälän tunnetta.

Valitse maksuaika

Valitse maksutapa