Ranskalaiset perunat ovat kaikille varmasti tuttu ruoka, mutta oletko ikinä maistanut lantturanskiksia?

Varmasti monille meistä sana "lanttu" tuo muistoja lapsuudesta (päiväkodeissahan lanttu oli kaikkien lasten "lempiruokaa". Hehe, ei todellakaan), toisille taas lanttu on ainoastaan jouluruokaa. Oikein valmistettuna lanttu on kuitenkin äärimmäisen herkullinen (super)juures - jokaisena vuodenaikana.

Voin melkein luvata, että lapsena olisit rakastanut tätä ruokaa. Suosittelemme kokeilemaan myös onnea lastesi kanssa, sillä lantturanskikset ovat täydellinen korvike tavallisille ranskiksille.

Lantturanskikset

Tarvitset:

  • Lanttu
  • Oliiviöljy
  • Valkosipuli (halutessasi)
  • Suola
  • Pippuri

Valmistaminen

Kuori lantut ja suikaloi ne n. 1cm levyisiksi

Ripottele päälle suolaa, pippuria ja tippa öljyä.

Halutessasi voit lisätä myös murskattua valkosipulia.

Sekoita ja kypsennä 230 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat kullanruskeita.

Seuraa ranskalaisten kypsentymistä tarkkaan.

Tarjoile lantturanskikset mieleisesi lisukkeen kanssa.

Näin helppoa se on.

Jätä meille kommentti, menevätkö lantturanskikset teidän ruokapöydällänne jatkoon?