Arjen ruoka on vaivatonta, mausta tinkimätöntä ja valmistetaan nopeasti tutuista aineksista. Gourmet-ruoanlaitto ja monimutkaiset reseptit eivät sovi kiireisen työntekijän tai opiskelijan arkeen. Eikä sen tarvitsekaan. On satoja ruokia, jotka eivät vaadi erityistä valmistelua ja joita kuka tahansa voi varmasti valmistaa.
Jaamme kanssasi 6 ihanaa ja nopeaa iltapalat, jotka saavat mielesi laulamaan.
Annoskoot on suunniteltu keskiverto naiselle laihtuakseen. Jos olet mies, kerro annos 1,5:llä. Henkilökohtaiset ja mukautetut annoskoot löydät verkkosivuiltamme.
1. Valkosipulileivät
Tarvitset:
- 65 g / 4 viipaletta juustoa (rasvaa 15%)
- 60 g ruisleipää
- 2 tl oliiviöljyä
- 2 tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistus:
- Leikkaa leivästä viipaleet.
- Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyyn.
- Kasta leipäviipaleet oliiviöljy-valkosipuliseoksessa.
- Paahda uunissa 220 asteessa 10 minuuttia.
- Ripottele leiville juustoraaste ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
2. Rapea leipä murskattujen papujen ja avokadon kera (sopii vegaaneille)
Tarvitset:
- 65 g / 0.4 kpl avokadoa
- 60 g / 2.2 viipaletta ruisleipää
- 130 g / 6.5 rkl kidney papuja, valutettuja
- 1 tl oliiviöljyä
- Mausteeksi suola (merisuola tai himalajan suola), persilja, lime
Valmistus:
- Voitele leivänsiivut öljyllä ja paista uunissa 220 asteessa rapeiksi.
- Murskaa kypsä avokado ja punaiset pavut, joista neste on valutettu pois.
- Mausta suolalla, limettimehulla ja silputulla persiljalla.
- Voitele avokado-papusekoitus leivälle ja nauti.
3. Leipäjuusto ja persimon
Tarvitset:
- 90 g Leipäjuustoa
- 160 g persimonia
Valmistus:
- Paista leipä juusto uunissa n. 200 asteessa kullanruskeaksi.
- Pilko persimon.
- Tarjoile heti.
4. Viinirypäle-juustosalaatti
Tarvitset:
- 95 g fetajuustoa (rasvaa 23-24%)
- 160 g viinirypäleitä
- 70 g lehtisalaattia
- 15 g vihersipulia
- Mausteeksi suola, mustapippuri, sitruunanmehu
Valmistus:
- Pilko ainekset ja sekoita kulhossa.
- Purista salaatin sekaan sitruunamehua.
- Nauti!
5. Nachopelti juustolla
Vaja läheb:
- 80 g / 0.7 pk mozzarella juustu (rasva 20%)
- 10 maisikrõpsu (nacho chips)
- 35 g / 1.8 spl punaseid ube, konserveeritud, nõrutatud
- 35 g konservtomateid, purustatud
- Maitseks soola (meresool või värviline), pipart, tüümianit
Valmistamine:
- Murskaa pavut ja sekoita ne tomaattimurskan sekaan.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta tomaatti-papusekoitus maissilastulle ja ripottele päälle juustoa.
- Paista 220 asteisessa uunissa kullanruskeaksi.
- Halutessasi voit ripotella päälle timjamia. soola ja pipraga.
6. Porkkana dippikastikkeella
Tarvitset:
- 60 g / 3.5 viipaletta juustoa (rasvaa 24-26%)
- 4 porkkanaa
- 1 rkl smetanaa (rasvaa 20%)
- 3 rkl maustamatonta jugurttia (rasvaa 2,6%)
- Mausteeksi: suola (merisuola tai himalajan suola), paprikajauhetta
Valmistus
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne tangoiksi.
- Raasta juusto.
- Sekoita maustamaton jugurtti, smetana ja juustoraaste kastikkeeksi.
- Mausta suolalla ja paprikajauheella.